> Home > Datenschutzerklärung

izjava-of-protect-podataka

Mi, Lorencic Bauservice GmbH Nfg & Co KG, veoma smo ponosni na zaštitu vaših ličnih podataka. Stoga Vas obavještavamo, u skladu sa važećim propisima o zaštiti podataka - posebno Univerzalnom zaštitom podataka [OIG] i Zakonom o zaštiti podataka 2018 (ZZP) - o prikupljanju, obradi i korištenju vaših podataka.

1. Web stranica

Sljedeći podaci se obrađuju odnosno protokoliraju prilikom posjete naše web stranice:

 • Tip/vrsta pretraživača
 • korišteni operativni sistem
 • Referrer URL (prethodno posjećena stranica)
 • Hostname pristupnog računara (IP adresa)
 • Vrijeme upita servera

Svrha i trajanje obrade podataka / Prosljeđivanje podataka

Ovi podaci koriste se samo za optimizaciju prikaza kao i za dokazivanje kod protupravnog korištenja naše web stranice i brišemo ih, ukoliko ne postoji pravna osnova za duže vrjeme pohrane, nakon 7 dana.

Nećemo objavljivati Vaše osobne podatke. U okviru obrade podataka, podaci se prosljeđuju jednom IT-izvršitelju naloga u okviru povezanih poduzeća. U pojedinim slučajevima ovaj pružatelj usluga daje naloge svojim podizvođačima kao izvršiteljima naloga (npr. Google LLC). Prosljeđivanje podataka trećim osobama se ne provodi, izuzev u slučaju kada je davanje podataka za otvarivanje, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva pred sudom ili službom. I u ovom slučaju se podaci odmah brišu nakon proteka postupka.
Kolačići
Nadalje, kolačiće koristimo za to da se naša ponuda pojednostavi za uporabu od strane korisnika. Pri tome se radi o malim tekstualnim datotekama, koje se odlažu na Vašem krajnjem uređaju uz pomoć pretraživača. Ne prave štetu. Pojedini kolačići ostaju pohranjeni na Vašem krajnjem uređaju, dok iste ne obrišete. Oni nam omogućuju, da prepoznamo Vaš pretraživač kod sljedeće posjete.
Ukoliko to ne želite, Vaš pretraživač možete postaviti tako da Vas isti informira o postavljaju kolačića, a Vi to dozvoljavate samo u pojedinačnom slučaju.
Kod deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše web stranice može biti ograničena.


Analiza interneta
Ova web stranica koristi Google Analytics, službu za analizu interneta od Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland („Google“). Analytics koristi tzv. „Cookies“, tekstualne datoteke, koje se pohranjuju na Vašem računaru i koji omogućuju analizu korištenja web stranice s Vaše strane. Informacije o Vašem korištenju ove web stranice, koje stvara kolačić, u pravilu se prenose jednoj IT-infrastrukturi od Google-a u SAD-u i tamo se pohranjuju.

Obrada podataka slijedi na osnovu zakonskih odredbi § 96 stav 3 Zakona o telekomunikacijama kao i čl. 6 stav 1 lit a (suglasnost) OUZP-a.

Kako nam je privatna sfera naših korisnika važna, korisnički podaci (IP-adresa) pseudonimizirati. U ovom postupku briše se zadnja cifra Vaše IP-adrese. Na ovaj način moguće je samo gruba lokalizacija. Ukoliko želite da spriječite prikupljanje podataka od Google, imate sljedeće mogućnosti:
 • Deaktivirajte u pretraživaču uporabu kolačića
 • Instalirajte Plugin: [http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de]
Dalje informacije od strane Google-a pronaći ćete ovdje: https://www.google.com/analytics/terms/de.html

Dodatne informacije o sigurnosti podataka i pravima u vezi pronaći ćete pod točkom 6 i 7.

2. Novosti

Online obrazac prijava za novosti

U okviru prijave za naše novosti, na raspolaganje nam stavljate sljedeće podatke, koje mi prikupljamo i obrađujemo:
 • E-mail adresaOslovljavanje / Akadem. naslov
 • Ime i prezime
 • Naziv firme

Uz to se kod pristupa našim stranicama automatski prenose tehničke informacije nama. Pri tome se između ostalog radi o podacima korištenog pretraživača, operativnog sistema, datuma i vremena posjete. Ovi podaci služe za optimiziranje naše web stranice.

Nakon što se prijavite za naše novosti, izjavljujete da ste suglasni s njihovim prijemom i opisanim postupkom.

Nećemo objavljivati Vaše osobne podatke. U okviru obrade podataka, podaci se prosljeđuju jednom IT-izvršitelju naloga u okviru povezanih poduzeća.

Sadržaj novosti

Naše novosti, email-ovi i dalje elektronske obavijesti s promidžbenim sadržajem (u daljem tekstu „Novosti“) dobiti ćete samo uz Vašu suglasnost ili na osnovu zakonske osnove (čl. 6 st. 1 lit. f OUZP-a, npr. odnos klijenata/dobavljača). Ukoliko ste tijekom prijave odredili sadržaje (ukoliko je to moguće), isti sadržaji su mjerodavni za suglasnost.

U preostalom naše novosti sadrže informacije o novostima proizvoda, aktualnim akcijskim ponudama ili drugim interesantnim informacijama od Lorencic Bauservice i građevinske branše.

Postupak prijave, podaci i protokoliranje

Nakon prijave dobivate e-mail, u kojem se traži da potvrdite Vašu prijavu. Ova potvrda je potrebna, kako se nitko ne bi prijavio s tuđom e-mail adresom. Za prijavu za novosti dovoljno je, da navedete Vašu e-mail adresu. Ostali podaci u obrascu su dobrovoljni i služe za optimiziranje sadržaja novosti za naše čitatelje.

Prijave za novosti se protokoliraju, kako bi se postupak prijave mogao dokazati prema pravnim zahtjevima. Ovdje je uključeno pohranjivanje vremena prijave i potvrde, kao i IP-adresa. Također se protokoliraju promjene Vaših pohranjenih podataka kod našeg pošiljatelja.

Uporaba pošiljatelja

Za slanje novosti koristimo servis Newsletter System mailworx pružatelja usluga eworx Network & Internet GmbH, Hafenstraße 2a, 4020 Linz.

Vaša e-mail adresa kao i svi dalji, ovdje opisani podaci, biti će pohranjeni na serverima pošiljatelja. Pošiljatelj koristi ove podatke za slanje i za analizu naših novosti. Poveznica za izjavu o zaštiti podataka našeg pošiljatelja može se pronaći ovdje: www.mailworx.info/de/impressum/datenschutz

Naš ugovor s pošiljateljem u skladu je s OUZP i uzima u obzir visoku vrijednost zaštite podataka.

Statističko prikupljanje i analize

Naše novosti sadrže jednu datoteku veličine piksela (web-beacon), kojoj se pristupa sa servera pošiljatelja. Na ovaj način prikupljaju se prvo tehničke informacije, kao što su informacije o pretraživaču i Vašem sistemu, kao i Vašoj IP-adresi i vremenu pristupa. Ove informacije koriste se za tehničko poboljšanje servisa na osnovu tehničkih podataka ili ciljnih grupa i njihovog izbora kod čitanja na osnovu njihovog mjesta pristupa (koje se određuje uz pomoć IP-adrese) ili vremena pristupa.

U statistička prikupljanja također se ubraja utvrđivanje, jesu li novosti otvorene, kada su otvorene i koje poveznice su kliknute. Ove informacije ne služe samo za posmatranje korisnika, već i prepoznavanje čitalačkih navika naših korisnika i prilagođavanja naših sadržaja ili slanja različitih sadržaja prema interesima naših korisnika.

Prikaz pretraživača i menadžment podataka
Može biti slučaj da novosti sadrže poveznice, koje ukazuju na web stranicu pošiljatelja. Ove upute služe za online-predstavljanje novosti kao i mogućnost otkazivanja novosti.

Pravne osnove

Vaša suglasnost zasniva se na čl. 6 st. 1 lit. a kao i čl. 7 OUZP. Provođenje statističkih prikupljanja i analiza kao i protokoliranjem postupka prijave, slijedi na osnovu naših opravdanih interesa sukladno čl. 6 st. 1 lit. f OUZP. Naši interesi su usmjereni na uporabu sustava novosti koji je jednostavan za korisnika te siguran, koji služi kako našim poslovnim interesima tako i očekivanjima korisnika.

Dodatne informacije o sigurnosti podataka i pravima u vezi pronaći ćete pod točkom 6 i 7.

3. Obrazac za upit

Online obrazac za upit

U okviru kontakta uz pomoć obrasca za prijavu (lista upita), na raspolaganje nam stavljate sljedeće podatke, koje mi prikupljamo i obrađujemo:
 • Broj klijenta i naziv firme
 • Ime i prezime
 • Adresa, poštanski broj, mjesto, zemlja
 • E-mail adresa
 • Telefonski broj
 • Napomene

Uz to nam se kod pristupa našim stranicama automatski šalju tehničke informacije. Pri tome se između ostalog radi o podacima korištenog pretraživača, operativnog sistema, datuma i vremena posjete. Ovi podaci služe za optimiziranje naše web stranice.

Svrha i trajanje obrade podataka / Prosljeđivanje podataka

Vaše podatke u online obrascu za upit (lista upita) koristimo isključivo u svrhu ostvarenja Vašeg kontaktiranja. Korištenje podataka je pri tome potrebno za provođenje kontakta i zbog toga je zakonito u smislu odredbi o zaštiti podataka (čl. 6 st. 1 lit a i f OUZP). Vaše podatke koristimo onliko dugo, koliko je to potrebno za ispunjenje ove svrhe.

Nećemo objavljivati Vaše osobne podatke. U okviru obrade podataka, podaci se prosljeđuju jednom IT-izvršitelju naloga u okviru povezanih poduzeća. Prosljeđivanje podataka trećim osobama se ne provodi, izuzev u slučaju kada je davanje podataka za otvarivanje, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva pred sudom ili službom. I u ovom slučaju se podaci odmah brišu nakon proteka postupka.

Dodatne informacije o sigurnosti podataka i pravima u vezi pronaći ćete pod točkom 6 i 7.

4. Informacije za klijente i dobavljače

U okviru Vaših veza s klijentima ili dobavljačima obrađujemo sljedeće podatke:

 • •Ime
 • •Adresa
 • •Kontaktni podaci kao telefonski broj, broj telefaksa, email-adresa (također od kontakt osoba klijenta ili dobavljača)
 • •Interni podaci o klijentima ili dobavljačima kao npr. broj klijenta/dobavljača, vrsta ili kategorija klijenta/dobavljača
 • •Predmet isporuke i usluge
 • •Informacije o plaćanju kao i uvjeti plaćanja, tabela sniženja

Ukoliko niste s nama u izravnom kontaktu kao klijent ili dobavljač, a mi unatoč tome obrađujemo Vaše osobne podatke radi ispunjenja ugovora, ovi podaci su nam proslijeđeni u ovu svrhu od osoba koje ste Vi ovlastili (npr. osoba koja provodi naloge, građevinska firma, međupromet).

Svrha obrade podataka / Prosljeđivanje podataka

Za ugovorno ili predugovorno ispunjenje naše poslovne djelatnosti obrađujemo Vaše osobne podatke na osnovu čl. 6 st. 1 lit b OUZP. Dodatno imamo opravdan interes, da koristimo podatke za statističke analize, kako bi naše proizvode optimalno prilagodili tržištu.

Dodatno smo zainteresirani za to, da naše klijente redovito informiramo o najnovijem stanju u vezi naših proizvoda. Zbog toga dozvoljavamo sebi da na osnovu našeg opravdanog interesa, sukladno čl. 6 st. 1 lit f OUZP, u svrhu informacija i novosti o našim proizvodima, redovito informiramo osobe koje se nalaze s nama u vezi kao klijent ili dobavljač, uz pomoć redovitih novosti.

Točnije informacije u vezi novosti pronaći ćete također u izjavi o zaštiti podataka poglavlje novosti. Naravno da imate pravo prigovora ovim novostima.

Za provođenje obrade, više primatelja dobiva osobne podatke. To su:
 • T-pružatelj usluga za potporu IT-infrastrukture
 • Špedicije za isporuku naših proizvoda
 • Pošiljatelj za slanje novosti.

Prosljeđivanje podataka trećim osobama se ne provodi, izuzev u slučaju kada je davanje podataka za otvarivanje, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva pred sudom ili službom. I u ovom slučaju se podaci odmah brišu nakon proteka postupka.

Vrijeme pohranjivanja

U Austriji za poslovne dokumente važe zakonski rokovi pohranjivanja, koje mi naravno ispunjavamo. Ukoliko ne postoji druga pravna osnova, ovi podaci se odmah brišu. Ovo ne važi kada su podaci potrebni za ostvarivanje, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva pred sudom ili službom.

Dodatne informacije o sigurnosti podataka i pravima u vezi pronaći ćete pod točkom 6 i 7.

5. Informacije za posjetitelje događaja

U okviru naših događaja obrađujemo u pojedinim slučajevima sljedeće podatke:
Ime

 • Adresa
 • Kontaktni podaci kao telefonski broj, email-adresa
 • Područje interesa
 • Slike s dokumentarnim karakterom koji se odnose na događaje

Svrha obrade podataka / Prosljeđivanje podataka

Posjetom naših događaja ili prijavom za iste, suglasni ste s obradom sukladno OUZP čl. 6 st. 1 lit a. Koristimo osobne podatke za ostvarenje događaja kao i u pojedinim slučajevima za ostvarivanje kontakta s naše strane. Dodatno se slike događaja mogu objaviti, pri čemu se sadržaj i izjava snimka prethodno pažljivo provjeravaju, kako se Vaša osobna prava ne bi povrijedila. Općenito ove snimke služe za našu dokumentaciju.

Za obavljanje obrade organizator događaja kao i naš pružatelj IT-usluga u pojedinom slučaju dobiva pristup osobnim podacima.

Prosljeđivanje podataka trećim osobama se ne provodi, izuzev u slučaju kada je davanje podataka za otvarivanje, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva pred sudom ili službom. I u ovom slučaju se podaci odmah brišu nakon proteka postupka.

Vrijeme pohranjivanja

Nakon završetka događaja odmah ćemo obrisati podatke ukoliko ne postoje dalje pravne osnove. Ovo ne važi kada su podaci potrebni za ostvarivanje, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva pred sudom ili službom.

Dodatne informacije o sigurnosti podataka i pravima u vezi pronaći ćete pod točkom 6 i 7.

6. Sigurnost podataka

Pažljivo ćemo postupati s Vašim osobnim informacijama i osobnim podacima, uz najvišu diskreciju, te ih tako koristiti i samo svrsishodno koristiti. Odredbe OUZP i ZZP-a će se pri tome naravno pridržavati, te će posebno biti osigurani odgovarajućim organizacijskim i tehničkim mjerama.

7. Vaša prava

Imate pravo na informacije u svako vrijeme o tome, jesu li i kakvi osobni podaci o Vama pohranjeni kod nas. Rado ćemo Vam odgovoriti na dalja pitanja o temi zaštite podataka.

Pored toga imate pravo na ispravak, brisanje, ograničenje obrade, prijenos podataka, prigovor kao i blokadu netočnih odnosno nedozvoljeno obrađenih podataka.

Odgovarajući zahtjev molimo pošaljite na email-adresu:

Ukoliko ste mišljenja, da obrada Vaših osobnih podataka s naše strane krši važeći zakon o zaštiti podataka ili su Vaši zahtjevi u pogledu zaštite podataka povrijeđeni, postoji mogućnost prigovor kod nadležne službe za nadzor. Za ovo je u Austriji nadležna austrijska služba za zaštitu podataka.

 

Lorencic Katalog

Pregledajte ili preuzmite katalog online

Pristupi online Katalogu

Kompetentno savjetovanje

Mi Vam stojimo rado na raspolaganju

Sjedišta

Lorencic servis za iznajmljivanje

Iznajmite Lorencic uređaje u našem servisu za iznajmljivanje

Uređaj za iznajmljivanje

Login erfolgreich

Zurück zur Home

Reset erfolgreich

Wir haben Ihnen eine E-Mail gesendet
Zurück zur Home

Login

Der Benutzer oder das Passwort ist falsch
Loggen Sie sich bitte ein
Passwort vergessen?

Passwort vergessen?

Die eingegebene E-Mail Adresse wurde nicht gefunden
Tragen Sie bitte Ihre E-Mail Adresse ein um Ihr Passwort zurückzusetzen